51koodia

13.11.2003 NiteTrain, Lappeenranta

No nii ja näin sitä käytiin Lappeenrannassa. Startti taasen studiolta ja matkaan. Mukana Mie, Om, Ake, Hansu ja mixaus-Tikkanen. Matkalta poimittiin mukaan myös Älö, joka touhuaa Kotiteollisuuden kuskina. Ukko oli matkalla samaan suuntaan ja lupautui meille kuskiksi (virhe). Seuraavaksi suunnattiin KT:n Hongiston kartanolle, joka myös oli matkalla Lappeenrantaan. Tässä vaiheessa Aken kanssa tehtiin selviksi muille että me ei ajeta, myö ryypätään ja niin kävi.

Heimo & Moses Hongiston Janne oli viemässä kissojansa hoitoon kotiseudulleen Lappeenrantaan. Koska muut ukot ei ryypiskelly, päätettiin hypätä Aken kans Jannen kyytiin. Matka taittui ja kaikki asiat tuntuivat taas jotenkin tutulta ja turvalliselta. Janne kuskina, kaljaa, Ake ja kissoja kyydissä. Ne kissat oli ihan helevetin hauskoja. Heimo ja Mooses nimeltään. Heimo oli vähän taustalla väijymässä, mutta Mooses napotti koko matkan Aken ja meitsin sylissä. Matka meni ok, yhdellä pysähdyksellä. Kuski oli sitä turvallista laatua: kaivoi nenää, puhui puhelimeen, veti röökiä ja kaljaa samaan aikaan, ja ajoi vielä pakua ääntäkin nopeammin..

Perillä tavattiin Jute joka oli ihan vitun pahalla päällä. Syynä oli se että muut sai tenuttaa, mutta sen miehen oli hypättävä seuraavana aamuna rattiin 06:00 ja töihin. Nopea roudaus ja soundcheck. Kaikki oli suunnilleen kunnossa. Nälkä oli jo ihan hirmuinen, joten syömään talon antimia.

Läskibasso Keikkaa odoteltiin hotellissa, kaljalla, kaupungilla ja kuka missäkin. Viimein oli aika kammeta lavalle. Siinä vaiheessa Asko alkoi hieman horjahdella ja puhe alkoi hieman sorahdella. Keikka sujahti ihan ok, jengiä ois mahtunut enemmänkin. Keikan jälkeen takahuoneessa teemme laskutoimituksen ja huomaamme että meijän Ake on juonu 20 pulloo kepukkaa ENNEN keikkaa! Ei se oo perkele ihminen. Moni ei soittas siinä vaiheessa mitään vempainta, paitsi ambulanssin. No päätettiin sit Aken kans et nyt sitten aletaan vetämään, ja niin kävi. Uskovaiset meni kai hotelliin, mut Aken kans napotettiin erittäin huuruisessa seurueessa loppuilta. KT:n Janne oli myös seurassa ja nehän on Askon kans samas duunissa. Voi vittu ku ne kehu toisiaan kilpaa ja työyhteisöään saumattomaksi kokonaisuudeksi suomalaisen rockmusiikin keskuudessa. Hyvä pojat!

Minä ja Älö katsottiin parhaaksi feidata kulisseihin ja mentiin hotelliin unille. Asko, Tikkanen ja Janne meni grillille. Ake ei tilannut mitään, joka on jo ihan uskomantonta. Paikalliset haastavat riitaa ja Tikkanen sovittelee asioita taskumatin avulla ja tilanteet tasaantuvat. Ja minnes ne pojat hävis, tuumaa Tikkanen ja kääntää katseen torille, siellä on pojat, pippelit kourassa ja komeat kaaret sinkoilevat Lappeen yössä! Hyvä pojat!

Ake ei anna periksi, mies takoo Juten ovea hotellissa ja huutaa että: TUU JUTE RYYPPÄÄMÄÄN!!! Ei tullu Jute ryypylle ei, voi sitä mies-poloista. Sai se ehkä tunnin nukuttua ja sitten keula kohti Helsinkiä. Lopulta Ake ”nukahtaa” ovensa eteen ilman paitaa ja kaikki saavat hieman nukkua.

Ake tulessa Aamu on ankea, mutta matkaan päästään ajoissa. Askolla ja OM:llä odottaa duunit ja starttaamme jo aamusta liikenteeseen. Hannu on ainut joka voi ajaa. Kaikkia väsyttää kamalasti. Yksi on joukosta kuitenkin hieman kuolleempi. Ake ei tanssi eikä naura, miksi? Matka taittuu silti aikas nopeasti. Hyvä Hansu! Loppumatkasta Ake saa tekstiviestin ja alkaa huutaa suoraa huutoa! Mitähän nyt,,,, no se saatanan palaveri on peruttu!! Ake huutaa ja riemuitesee, mies meinaa syttyä tuleen ja OM kaivaa palosammutimen varalle jos se siitä vielä yltyy. Joensuussa roudataan kamat ja kaikki ukot sinkoilevat tahoilleen. Kaikki oli ihan ok tällä reissulla, vähän raskasta, mutta silti mukavaa ja sopivan sekavaa.

Tällä kertaa näin, kiitos ja anteeksi.

-Jone