51koodia

51koodia on…

Yhtyeen jäsenet

Hannu on bändin keulakuva. Mies on säilynyt meihin muihin verrattuna erittäin fiksuna, koska hän on raivoraitis. Vastaa suurimmaksi osaksi yhtyeen julkisista lausunnoista. Tällä miehellä on todella outo huumorintaju, vedätyksen Suomen mestaruuspalkinto ojennetaan hänelle vielä kuluvan vuoden aikana. Hannu harrastaa jalkapalloa, syömistä, lenkkeilyä, syömistä, Aku Ankkoja, syömistä, South Park & The Simpsons tv-ohjelmia, syömistä, syömistä, syömistä…

Jute: Kitaristi, jonka esikuvat löytyy AC/DC -yhtyeestä. Käyttää vihreää yöpukua ja punaista verkkolippistä. Suosikki jääkiekkojoukkue on HIFK. Ehdottomasti koodien huumorivastaava, hauskuuttaa Simpauttaja- ja Simpsons-jutuilla (on tehnyt sitä 2 vuotta). Jute harrastaa laihduttamista ja sulkapalloilua. On myös WRC-autoilun suuri ystävä.

Pete: Kaikkien naisten, miesten ja janoisten sankari. Petellä on aina povarissa konjakkipullo mukana. On saanut seurueessamme myös lempinimen Seppo. Pääkkösen Seppo. Vain luoja tietää, että miksi? Hyväntuulinen viihderobotti, joka tykkää kassella mustavalkoisia mykkäelokuvia. Vain luoja tietää, että miksi? Musiikkimaku on tällä kaverilla erittäin laaja. Pete olisi päässyt kesäkuun alussa vierailemaan Cannesin filmifestivaaleille, mutta ei sitten lähtenyt kun Koodeilla on keikka Tampereella. Vain luoja tietää, että miksi? Hämärä jätkä todellakin. Mutta ennen kaikkea paras!

Om: Erittäin ärhäkkä rumpali. Selkeä naisten suosikki. On saavuttanut myös miesten suosion ärhäköillä jutuillaan. Laiha mies, mutta samalla mieleltään/elintavoiltaan kuitenkin maailman lihavin mies. Kun kaipaatte juttuseuraa klo 5 aamulla, älkääi ihmeessä ottako Ooämmään yhteyttä, ei kannata. Mutta silloin, kun kello on juuri ja juuri ohittanut lakipisteen, hän on mies paikallaan (heiluen). Harrastaa hyötyliikuntaa kävelemällä satoja kilometrejä päivässä. Keikalla yhtyeen tuki ja turva. Harrastaa Simpsoneita, formuloita & Neljää Ruusua.


Etari: Panu Hattunen on siis tämä mystinen kaveri. Aina sanavalmis huumorimies isolla HUU:lla. Etari tykkää erityisen paljon mustavalkoisista Uunoista, MacGyvereistä sekä erotiikasta. Tämän kaverin tapauksessa otamme käyttöömme kaikki erotiikan osa-alueet. Etari harrastaa eläimiä (siis lemmikkinä. Ainakin toivottavasti. Emme voi tietää). Uskokaa tai älkää, kaverilla on koira, jonka nimi on Matjes. On muuten juhlava kaveri, siis tämä MATJES. Etari laulaa myös mainiossa Luoti-yhtyeessä (ihan paska bändi, Asko huomauttaa). Koodi-reissuilla hikoillut paljon, tehnyt tunnolliseti valohommia ja pitänyt huolen siitä että kaikilla varmasti on mukavaa.

Janne: Miksaajamme. Saatanan äkänen kaveri tarvittaessa. Janne kärähtelee yhtyeelle tasaisin väliajoin. Ja silloin on yhtyeen hipeillä hampaat kurkussa. Jos ei sound check etene toivotulla tavalla niin tulee nyrkkiä turpaan ja buutsia perseeseen. No ei nyt ihan. Oikeesti Janne on (tarvittaessa) hiton lepponen jätkä, jolla on räkäsin nauru mitä tiedetään. Janne harrastaa penkkiurheilua ja kaikkea säätöä, mikä vaan jollain tapaa liittyy autoihin tai prätkiin. Hieno mies!

Soctor: Paitamyyjämme. Vittu! Tää on paras jätkä. On ollut mukana keväästä 2007 lähtien ja pois Soctoria ei enää päästetä. Soctorhan on myös vanha elokuvatähti, bassotaiteilija, laulaja ja ties mitä. Monitoimimies. Soctorille voi sitten paitatiskin äärellä vittuilla, jos ei löydy tuotteita omaan tarpeeseen. Sehän ei ole Soctorin vika vaan yhtyeen. Mutta hän siitä saa syyt niskoilleen. Se on sille ihan oikein. Ja jos teille joskus sattuu tulemaan ”Darkside” -nimisen orkesterin tuotoksia vastaan niin suosittelen tutustumaan lämpimästi. Sieltä voitte kuunnella paitamyyjämme herkkää tulkintaa. Parasta heviä sitten OSSY:n.

Pate (Liimatainen): Kuljettaja jo kolmannessa sukupolvessa. Teki yhtyeen poikiin vaikutuksen juhannuksen turneella. Nopea kuljettaja ja erittäin mahtava juttumies. Pitää autostaan huolta viimeisen päälle. On yleensä ensimmäisten joukossa lähdössä keikkapaikoilta pois, siellä hän ei viihdy. Hänen kotinsa on maantie. Yleensä jos Pate avaa suunsa, pääsee yhtyeeltä nauru. Siinä on jotain taikaa. Jos tarvitsen kuljettajaa, ota yhteys Jet Set ravintolaan, se on kuulemma taukopaikoista parahin. Santsikuppi kahvia on ainostaa 0,20 € ja sekös sopii automiehen kukkarolle.

Tommi: Tommi hoitaapi kokonaisuudessaan meidän nettisivut. Ja sille mie aina toimittelen kaikkea koodi.comiin tulevaa matskua, josta mies yrittää saada jotain tolkkua. Jos ei Tommi meidän sivuja hoitas niin myö oltas pulassa. Ja pahasti. Orkesterin pojat kun eivät osaa tehdä webissä muuta kun kassella erotiikkaa. Tämä mies pitääpi ”jöötä” meidän foorumilla, eli ei parane käydä kukkoilemaan siellä. Hänellä on nimittäin mittaa 195cm ja penkistä nousee 175kg. Olkaahan siis kiltisti. Tommi kuuntelee (DJ-keikasta päätellen) mystistä musiikkia. Jokseenkin kieroutunutta. Eli on aikas samoilla linjoilla Peten kanssa. Herran muita tuotoksia on tietääkseni myös www.ilosaarirock.fi ja www.rokumentti.com. Käykäähän kasselemassa.

Hra. Feller: Tämä kaveri vastaa yhtyeen MySpace-sivustoista. Yhteistyö aloitettiin keväällä 2007. Feller on myös käynyt kuvailemassa orkesteria livenä ja myrkyttänyt otoksillaan YouTubea ihan huolella. Tosi mies. Feller työskentelee Joensuussa musapuodissa, sekoilee todella ankarasti ja kannattaa Jokipoikia henkeen ja vereen. On myös todella lahjakas muusikko. Kaikki instrumentit on hallussa ja Fellerin soittoa voi kuulla mm. Pavians-orkesterin levyiltä.

Yhtyeen vilttiketjussa

Perkele: Tunnetaan myös nimellä Perkkiö. Lapsilta kielletty saatananpalvoja Kokkolan nummilta. Kokkolan kirkonkylän ihmissyöjiä jo kolmannessa sukupolvessa. Lopetti tosin kyseiset hommat 90-luvun puolivälissä ja alkoi opiskella äänimaailman asioita. Erittäin suuri ristiseiskan ystävä. Harvinainen äänimies myöskin siinä mielessä, ettei jauha audioasioita koko ajan vaan hänen kanssaan voi keskustella normaaleista asioista. …Kuten nyt vaikka ihmissyönnistä ja pieruista.

Sodoma: Eli siis Salomaa. Tämä mies on ollut kotona ruoka-aikana. Veikkaan, että hän on myös ollut kaikkien kavereittensa luona ruoka-aikaan. On nimittäin sen verran huikea tuo painoindeksi. Tykkää työskennellä ilman paitaa. Me emme välttämättä pidä siitä, mutta mies on hyvä siinä mitä tekee — eli monitorimiehenä ja ruokailijana. Painaa yli 100 kg ja on puolet lyhyempi kun Asko. Voitte vain kuvitella. Erittäin leppoisa mies, lihavathan on leppoisia. Kerran nähtiin kun se veti herneet nenään, ja silloinkin hänen tuopistaan löytyi vain yksi pieni viaton kondomi.

Asko: Tuo lähes virtahevon kokoinen bassotaituri siirtyi vilttiketjuun keväällä 2006. Soittaa niin matalalta ja rajusti että välillä ihan pelottaa. Kova poika hikoilemaan. Jos ei keikan jälkeen Askon selkäpuolella ole Suomen kartan muotoista hikivanaa, niin silloin voi olla varma että keikka on ollut heikko. Asko on mahdollista nähdä Vesikon kuntoilukeskuksessa, jossa hän treenaa valtavia hauislihaksiaan, sekä Kerubin kuppilassa, jossa hän kasvattaa valtavia ”vatsalihaksiaan”.

Jone: Jone liitettiin yhtyeen keikkakokoonpanoon Petroskoin keikan jälkeen. Jaa miksikö? Parempaa/mukavampaa kosketinsoittajaa/matkaseuraa ei näiltä leveysasteilta juurikaan löydy. Kun Jone pääsee keikoilla fiilikseen, niin siinä kannattaa laittaa haarniskaa niskaan, koska sillon lentää urut ja kaljat ja röökit joka suuntaan. Kova poika säätämään kaikkien mahdollisten vehkeitten kanssa.

Matti: Matti Härkönen. Meidän mahtava/suloinen teknikkopoika. Matti ei käyty ruokaillessa lautasliinaa vaan omaa hihaa, ja aina ruokaillessa pitää Matille olla varattuna lusikka. On myös erittäin taitava kitaristi. Matti tykkää keikkamatkoilla juoda paljon ja keikkapaikoilla voida pahoin.. poikkeuksetta.

Mäkinen: Yhtyeen tuorein kiinnitys. Miksaa pirun lujaa ja matalalta hänkin, tilaisuudesta riippumatta. Mäkinen on ottanut tavoitteekseen että maailman paras kitarasoundi kuullaan Ilosaarirockissa 2004 51koodia keikalla. Suuri oluen ystävä. Tuoppi tyhjenee yleensä alle minuutin. On asustanut 2 vuotta Hämeenlinnassa, mutta silti keikkareissuilla tutustuu Hämeenlinnan kaupunki-infoon. On tavattu myöskin Joensuussa. Poliisi löysi hänet kiipeämässä hotelli Jokelan seinää pitkin toiseen kerrokseen. Poliisi huomasi hänet, heitti pampulla päähän ja Mäkinen pamahti katuun. Tuloksena murtui käsi. Henkari ja roudarin teippiä käteen, ja unille kivuista viis. Tunnetaan myös nimillä: Tuomas, Mäksy.

Tiensuu: Yhtyeen tuki ja turva kun tarvitaan äänentoistolaitteita. On myös muutaman kerran toiminut yhtyeen äänimiehenä sekä monitorimiehenä. Kova poika sähläämään ja säätämään. On suuri ruoan ja suklaan ystävä. Parrakas ystävämme on ottanut askeleen myös uuden partamuodin edelläkävijänä. Partamalli leikattiin hänelle juhannuksena, lähinnä Juten toimesta seuraavin sanoin: ”Nyt läski paikallaan ja turpa kiinni”! Tiensuu vastasi leppoisalla äänellä. Nytkö lähti parta..Ou nou!

Tikkanen: Yhtyeen toinen miksaaja. Savolainen vääräleuka. Ei ole ollut vielä keikkamatkaa jossa ei useaan kertaan kuulu että ”NYT TIKKANEN TURPA KIINNI!!”. Tunnetaan myös nimellä Hokkanen. Jos haluat jutella äänentoistotekniikasta, niin suosittelen, ota yhteyttä Tikkaseen. Tikkanen tuudittaa sinut uneen tekniikkajutuillaan.

Volotinen: Miksaa lujaa ja matalalta. On oikeesti fiksu kaveri. Tyylin joku professori. Silti miksaa meidän bändiä, eli taitaa olla volotisella urpoilu-professorin paperit hallussa. Tekee päivätöitään tavastian äänimiehenä. Erittäin rauhallinen kaveri, ja ainut tuntemamme miksaaja, kenen kanssa voi puhua muustakin kuin tekniikasta ja laitteista.

Älö: Aleksi ”Älö” Nykänen. Jos sinulla on elämässä tylsää niin ota yhteyttä älöön. Ehdottomasti juttumies isolla juulla. Ajaa bussia vakaasti mutta lujaa. Älö tykkää tytöistä, on siinä muu yhtye ihmeissään kun herra pääsee keikkapaikoilla vauhtiin. Käyttää nuuskaa useita litroja päivässä. Älö on kunnostautunut myös Kotiteollisuus -yhtyeen kuljettajana.