51koodia

16.2.2008 Kuopio, Streetbar 41

Aamu sarastaa. Käydään aamiaisella ja sitten takas aamu-unille. Oltiin sovittu, että lähdetään Etarin ja Liimataisen kanssa aamusta laittelemaan kamoja lähtökuntoon. Etari oli vielä aamullakin ihan sekasin. Aamupleksit silmillä. Ja se toimii! Rytmikorjaamolla jaffat naamaan ja kamat bussiin. Tänään olisi suuntana Kuopio ja uusi mystinen paikka eli Streetbar 41. Ei voi tietää mitä tuleman pitää. Matkalla käytiin ihan törkeän hienolla grillillä jossain keskellä metsää. Oli hieno tunnelma. Taidettiin pelastaa sen grillirouvan kuukauden myynnit. Ja se on ihan oikein se! Stella-yhtyeen basisti Turbo soitteli Etarille ja ilmoitti, että hän on muuten tänään tulossa Kuopioon harjoittelemaan keikkaelämää teidän kanssa. Stellakin aloittaa kohta kiertueen ja Turbo ajatteli treenata vähän ennakkoon.

Kuopioon saavuttiin hyvissä ajoin. Löydettiin myös meidän majoituspaikka eli viihdekartano yllättävän helposti. Tähän on syynä GPS-navigaattori. Parasta tekniikkaa ikinä. Enää ei tarvitse tähdistä suunnistaa. Viihdekartano oli täysin pimeä. Myö siinä vähän ihmeteltiin, että mikäs meininki tää nyt oikein on? Yhtäkkiä siellä lävähti valot päälle ja paikan isäntä tulee ihan umpiplekseissä avaamaan oven ja toivottamaan tervetulleeksi. Tai niin myö ainakin oletettiin, koska mitään selvää hänen jutuistaan ei saanut. Mutta kai se meidät toivotti tervetulleiksi, kun myö sisään päästiin. Ehkä yhdet tämän vuoden hirveimmistä hetkistä oli edessä. Yritä siinä nyt pitää pokeria, kun toinen selittää ihan diiba daabaa ja täysin tosissaan ja aivan umpikännissä. Siinä sitten yrität pitää pokkaa ja kuunnella ja puret huulta siihen malliin, että verivana vaan valuu suupielestä. Jutella ei kestänyt pokka yhtään. Sehän putos ihan saman tien ja räjähti nauramaan. Onneks tää ko. majoittajaherra oli sen verran hyväntahtoinen kaveri, ettei se ollut moksiskaan. Heitettiin kamat huoneeseen ja painuttiin keikkapaikalle.

Äsäkkä roudaus ja sitten treenit. Paikka jossa tuo Streetbar 41 sijaitsee on nimeltänsä Petonen. Reilut 10 kilsaa Kuopion keskustasta. Kunnon lähiömeininki. Pelottavaa. Treenattiin soundcheckissä Viimeinen kyynel ja Hautaruusu. Peten kanssa oltiin yhtä aurinkoa, kun soitto kulki niin pirun hyvin. Nyt toimii! Turbo alkoi olemaan tässä vaiheessa jo varsin hienoissa tunnelmissa. Mitäköhän ilta tuo tullessaan? Soundcheckin jälkeen käytiin nopeasti Alkossa ja painuttiin saunaan. Onneksi tätä majoittajakaveria ei siellä näkynyt. Oli vissiin sammunut tai muuta? Mutta hyvät löylyt hän oli järjestänyt meille, oli oikein leppoisaa.

Takahuoneessa ennen keikkaa oli varsin mystinen meininki. Pete piti strippaus-show’n ja vaati vielä rahaa siitä. Ei kyllä siitä ohjelmasta ois paljon tarvinnut maksaa. Eikä kyllä itse asiassa tarvinnutkaan. Kyllä se taisi jonkun 1,20€ siitä tienata.

Keikka oli hyvä. Nyt alkoi uudet biisitkin jo toimimaan vähän niin kuin pitikin. Ja settilistakin toimi nyt jo paremmin. Soitettiin:

 • Odotus
 • Lasimaailma
 • Pimeyttä kaunein värjäät
 • Kauas
 • Viimeinen kyynel
 • Puu
 • Tulimeri
 • Hautaruusu
 • Kahleet
 • Mustat sydämet
 • Enc. Aavelaulajatar

Keikka oli tapahtumiltaan varsin perinteinen. Eli niistä ei miulla ole hirveästi kerrottavaa. Läskit lavalla joraili hiki päässä ja yleisö vaikutti keikan jälkeen tyytyväiseltä. Sehän se on pääasia. Keikan jälkeen painuttiin keskustaan ja yökerhoon. Myö jäätiin jotenkin vahingossa Soctorin kanssa muusta ryhmästä jälkeen ja jouduttiin johonkin ihan käsittämättömään diskoon. Oltiin vähän, että mitäs vittua myö täällä tehdään. Ja sehän se vielä puuttui, että kohta nähtiin meidän muutkin ukot siinä samaisessa baarissa. Mitäs vittua työ täällä teette? Hetki siinä ihmeteltiin ja sitten hanat auki. Kohta koko 51koodia-ryhmä olikin yökerhon tanssilattialla. Huh-huh! Pilkku tuli liian nopeasti. Sehän tulee aina. Käytiin naapurissa pizzeriassa, jossa hommat kestikin sitten jostain syystä aikas hiton pitkään. Mie kerkesin syödä jo siinä välissä, kun muut tilaili ja pähkäili. Turbohan se sitten otti ja sammui sinne pizzeriaan. Sitä piti roudailla ympäri kyliä kun etsittiin taksia. Lopulta taksi löytyi ja päästiin majapaikkaan. Mie itse painuin nukkumaan, koska aamulla oli tiedossa aikainen herätys junalle. Mutta tanssit jatkuivat majoituksessa. Aamun pikkutunteina, kun tanssit oli loppu, pöly oli laskeutunut ja ukot jo nukkumassa, Turbo heräsi kammottavaan kusihätään. Päässä pyörii karusellin lailla. Päässä pyörii myöskin kysymys, että ”missäköhän se wc oli?” Vastaus siihen löytyi onneksi todella nopeasti. Huh, ei tapahtunut mitään vahinkoa. Etari oli tosin aamulla eri mieltä, kun se sitten lopulta joutui laittamaan ne litimärät kengät jalkaan ja inhottavan märän ja haisevan repun selkään. Hyvä Turbo! Näin toimii tosimies.