51koodia

2.7.2003 Helsinki, Tavastia, YleX-Kesäkisat

Huhhuh, aika helvetin hieno meininki, uskokaa tai älkää. Ei silleen hirveesti yleensä perusta tollasista kilpailuista mutta hyvä mieli jäi koko tilaisuudesta.

Lähdettiin valumaan pääkaupunkiin 2.7 tuossa puolen päivän maissa. Kuumuus vaivasi koko Suomenmaata ja myöhän siinä hikoiltiin kun siat, helvetti mikä haju oli autossa, juhlaa. Oltiin joskus viiden kieppeillä tavastialla ja siellähän oli Happoradio ja Guava yhtyeet paikalla virittelemässä kamojansa kuntoon ja illan isäntä Luca oli myös sähläämässä siellä. Rupateltiin mukavia Happoradion poikien kanssa, jotka ulkonäöstään huolimatta ovat oikeasti mukavia ja huumorintajuisia ihmisiä. Happoradiot väittivät ottaneensa salapoliisin lailla selvää, että mitä kappaleita soitamme illalla, mutta ihan kaikkea hekään eivät vielä tässä vaiheessa tienneet. Niin, illan teemanahan oli se että kaikkien neljän yhtyeen (51, Happoradio, Guava, Creamstar) oli soitettava lainakappaleita. Lainakappaleista tuli jokaiselle yhtyeelle lista joista sai valita haluamansa kappaleet. Lavalla yhtyeitä oli kerrallaan kaksi, jotka esittivät vuorotellen aina yhden kipaleen. Listassa oli mm. Pitkä kuuma kesä, Joutsenlaulu, Get On, Smells Like Teen Spirit, Huda Huda. Loppuohjelma oli sitten yhtyeitten omissa käsissä, sai soittaa joko omia tai lisää lainakappaleita. Yleisö sit äänestää että ketkä on rautaa.

Ilta alkoi Tavastialla n. klo 22:00. Tässä vaiheessa porukkaa ei juurikaan ollut, mutta tasaiseen tahtiin ihmisiä paikalle valui kyyl. Ensimmäisessä erässä soitti Happoradio ja Guava. Hapot veteli mm. Huda Hudaa ja Juppihippipunkkaria ja Guava Pitkää kuumaa kesää ja omia stygejä. Tässä vaiheessa tunnelma meni jo katosta läpi, oli rento tunnelma. Ensimmäisestä erästä jatkoon selvisi Happoradio, jonka yleisö äänesti paremmaksi. Äänierot olivat illan aikana säälittävän pieniä. Toisessa erässä oltiinkin sitten me ja Creamstar. Creamstar aloitti ja veteli helvetin hyvin, oli aikas varman kuulosta meininkiä. Me vedettiin Yön joutsenlaulu weezermäisesti ja hyvinhän se toimi. Seuraavaksi Creamstar soitti helvetin hienon version Nirvanan Smells Like Teen Spiritistä ja me vedettiin heti perään Hurriganesin Get On, semmosena lounge-versiona. Biisin aikana Asko sitten sekoili ihan tolkuttomasti. Se vissiin tuijotteli Creamstar vokalisi Hannahia silleen ihan vitusti ja sit siltä hajosi bassokamat ja mitä tekee mies, jatkaa tuijottelua. Siinä vaiheessa monitorimies tulee lavalle korjailemaan Askon kamoja, vika olikin onneksi vaan piuhassa. Tällä välillä Hannu veti miun mielestä yhden illan hienoimmista esityksistä, alotti rap-shown, joka oli rautaa. Meidän illan paras veto oli ehdottomasti Hannua lainatakseni ”legendaarisen joensuulaisyhtyeen legendaarinen kappale” joka oli Happoradion Pois kalliosta. Toimi ihan helvetin hyvin… Happoradio laulaja Aki Tykin kommentti oli rautaa: ”Vittu jätkät, eihän myö enää iletä soittaa tuota biisiä livenä”.

Toisesta erästä yleisö äänesti meidät jatkoon, eli finaalissa lavalla nähtiin kaksi yhtyettä jotka olivat Joensuusta lähtöisin. Finaalissa oli todella leppoisa fiilis, Jute vieraili Happoradiossa soittamassa soolonpätkää ja miulla ja MarkkuDeFrostilla oli mahtavat rumpusoolot melkein jokaisen kappaleen loputtua. Tässä finaalivaiheessa meiltä loppu ns. ässäkappaleet. Ei ollut kun omia biisejä ja sitten tietty Weezer-biisejä. Vedettiin muutama oma kappale (Vedenjakaja, Varjossaeläjä) ja sitten Weezerin Hash Pipe ja Buddy Holly jonka aikana lavalla nähtiin myös useampi Guava-yhtyeen jäsen.

Happoradio veteli Tahdon rakastella sinua ja omalla Sinä biisillä yleisön puolelleen ja voitti kesäkisat. Oli oikesti lämminhenkinen tunnelma koko illan ajan. Siitä lähdettiin kukin tahoillemme iltaa viettämään, mitään kertomisen aihetta ei enää loppuillalta ole.

-Om