51koodia

3.6.2005 Parkkihallit, Siilinjärvi

Mitä voi odottaa keikkapaikalta, joka on sopimuksien mukaan parkkihallissa ja Siilinjärvellä? Noh, ei voi tietää. Luottavaisen mielin kuitenkin perjantaina alkuillasta kohti kaupunkia. Kesässä on puolensa. On hyvät sekä huonot.

Hyvät puolet: Auringonpaisteessa yleensä mieliala nousee ja on muutenkin mukavaa.

Huonot puolet: Tämmöinen läskipäälauma kun joutuu samaan autoon, niin se hikoilun määrä on ihan järjetön. Ei tarvinnut nytkään kuin lehteä lukea ja vähän ottaa hupparia päältä pois niin saman tien oli t-paita täysin käyttökelvottomassa kunnossa. Kainalot suli puhki nanosekunnissa. Onneksi tällä kertaa ei Näppi ollut mukana. Meillä oli mukana Hattusen Panu, joka hoiteli yleisen viihdyttäjän ja valomiehen tontit. Toivalan Essolla vierailu oli hienoimpia hetkiä miun elämässä. Huoltoasemien levyhyllyt on sellaisia kultakaivoksia, että ei mitään järkeä. Poptorin levyvalikoima ei pettänyt tälläkään kertaa. Selailin siinä ja kun mie näin Bat & Ryyd -levyjä siinä hyllyssä, niin ei saanut sanaa suusta. Ihan änk-änk-jätkät-hei-viddy-änk.

APUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! Miten siistii! Bat & Ryyd -levyjä, ja millä hinnalla. 5,95 €!!! Parhaimpia levyjä hinta/laatu suhteeltaan ikinä. ”Ehtaa tavaraa” ja ”Ryydimpää tavaraa” -kokoelma. Tuli niin nuoruusvuodet mieleen, varsinkin se hetki, kun ala-asteen kuudennella luokalla kuuntelin tuota ”Ehtaa tavaraa”. Tuosta levystä huumaantuneena päätin itsekin alkaa harrastamaan musiikkia. Silloin loppui koulun käynnit miulta ja alkoi armoton musisointi.

Ja voi pojat. Kyllä myö Askon ja Panun kanssa naurettiin ja laulettiin menomatkalla. Ihan kyyneleet silmissä. Oltiin joskus kahdeksan aikoihin illalla Siilinjärvellä, eikä tietenkään mitään hajua missä tuo kyseinen parkkihalli sijaitsee. Perkkiö (miksaajamme) uskaltautui kyselemään paikallisilta, että missäs täällä on kemut. Tytöt neuvoi heti ekalla oikeaan osoitteeseen. Mie oisin neuvonut heti ekalla väärin, koska miusta se on aika hiton mukavaa. Ihan, että tuosta oikealle metri ja sitten käännyt tuohon jokeen vievälle tielle ja ethän sie ole edes Siilinjärvellä. Eli miulta ei kannata kysyä tietä ikinä minnekään.

Puhalla nollat -tapahtumaan olivat halunneet meidät soittamaan. No mikä ettei. Paikalla oli hirveä määrä nuorisoa ja ihan joka lähtöön. Tunti oli vielä aikaa keikkaan. Järjestäjä ehdotteli, että ”menkää tuonne nuorisotalolle syömään. Siellä on ruokaa”. Mitäs ruokaa siellä on? ”No siellä on jotain peruna-kala-kasvis -sekoitusta”. Joo, ei ole nälkä. Mie en itseasiassa nykyään syö enää mitään. Olen lopettanut kaikki paheet. Tupakat, viinat ja syömiset. Kaikki.

Käytiin kuitenkin kaupasta jätskiä ja limpskaa. Uskottava ROCK-yhtye. Viihtyisät takahuonetilat oli myös meillä. Saatiin ihan oma parkkihallin osasto käyttöömme. Siellä oli vanha perävaunu ja loisteputket katossa. No mikä ettei. Vähän aikaa odottelua ja sitten kamat lavalle. Ja voi luoja mikä DJ oli tuossa paikassa. Illan parhaimpia:

  • HEI EVRIPADI, LETS KOU!!!
  • JA SEURAAVANA APULANNAN RUOSKAAAAAA!!!
  • KAMOON KAMOON

Ja sitten se vielä pomppi silleen todella hassusti. Voitte kokeilla tätä myös kotona. Otatte kevyen haara-asennon. Seuraavaksi nostatte vasenta jalkaanne, näkisin sellaisen 15-20 cm ja Huom! Pidätte jalkanne edelleen koukistettuna. Seuraavaksi sama oikealla jalalla ja sitten vasemmalla jne. Ja tehkää tämä peilin edessä. Se on aika hassun näköistä. Ja muistakaa huudella noita edellä olevia lausahduksia. Juhlaa!

No asiaan. Itse keikasta jäi hiukan ristiriitainen olo. Porukkaa oli erittäin hyvin, tai siis oikeastaan aika pirusti. Hirveää meininkiä siellä ei ollut, mutta kyllä siitä porukasta hirveä möykkä lähti aina biisien välissä. Yhtye ei ollut parhaassa vedossa. Keikan jälkeen porukat tuli tosin kehumaan ja sanoivat, että oli hyvä meininki. Säälistä, oletan. Eturivissä kyllä aika sinnikkäästi jaksoivat kuunnella vaikka vissiin aika lujasti soiteltiin. Tai aika monella siellä oli kädet korvien suojana.

Soitettiin kutakuinkin sama setti, kuin edellisillä keikoilla. Keikan jälkeen sellainen 10 minuutin tehokas roudaus ja suunta kohti Joensuuta. Ja voi pojat, että taas naurettiin ja laulettiin. Ja Panun kanssa perustettiin Bat & Ryyd -coverbändikin. Parasta. Ja ensi vuonna kestoviihdyttäjänä Joensuun torilla koko kesän ajan toimii Bat & Ryyd – kopiot eli mie ja Panu.

Siitäpähän.

Teksti: Om
Kuvat: Elina