51koodia

30.4. Helsinki, Vahna

Vanha on miljööltään yksi hienoimpia keikkapaikkoja Suomessa. Tosin akustiikka on ihan perseestä. Tänään onkin sitten vappuaatto ja eikös kaikki karjalaiset bändit ole soittamassa Helsingissä. Kotiteollisuus, Happoradio, Stam1na ja koodit. Merkillistä. Tämän illan keikka on myös tarkoitus kuvata ja jos sitä saisi jonkunlaista livetaltiointia aikaiseksi niin hyvä homma. Soundcheck menee hyvin. Sen jälkeen soitetaan Hongistolle, joka tulee meitä viihdyttämään vanhan terassille. Mukana tulee myös KT-valomies Huotari, joka onkin varsinainen viihderobotti. Kun tähän seurueeseen lisätään vielä Happoradion pojat niin hommahan on sillä selvä. Pirun mukavat terassisessiot. Juten toinen silmä alkaa uhkaavasti valahtaa kiinni jo puoli yhdentoista aikaan. Mutta se tekee taas sen ihmeparantumisen. Vähän se vetää ruokaa naamaan ja on taas kuin uusi mies.

Haloo Helsinki soitteli settinsä kunnialla läpi ennen meidän vetoa. Nopea kamojen roudaus ja sitten alkunauha soimaan. Ja hiton hienosti meni! Orkesteri jaksoi roiskia hyvällä meiningillä vaikka muutaman päivän turnausväsymys jo vaivasikin. Ja Juten välispiikit olivat kohdallaan. Puu-biisin loppusoolon aikana Hannu lähti hakemaan takahuoneesta vettä. Biisi loppui ja miestä ei kuulunut takaisin lavalle. Jute kajautti mikkiin: ”Ja missäs se meidän jalkapalloileva absolutisti hint… oikein kuppaa. Soittamaan sieltä saatana!” Näin toimii junttiyhtye karjalasta. Mutta hieno kaikki kaikin puolin. Yleisöä oli pirusti ja jaksoivat riekkua. Takahuone tyhjennettiin talon antimista ja sitten roudattiin kamat autoon. Lähdettiin siitä sitten vielä Niemisen Jannen kanssa jatkobaariin, jossa odotti Happoradion pojat. Heilläkin oli ollut juhlatunnelmat keikalla. Ja samoin oli Kotiteollisuudella. Tai siis Mr. Huotari laittoi viestiä seuraavana päivänä:

”olin kuulemma sammunu toiseks viimesen biisin aikana. onneksi jäi jotain lamppuja päälle…. semi noloa!!!!! itse en kyllä pysty tota vahvistamaan todeksi… luetaan sitten loput Alibista!”

-Om