51koodia

31.5.2003 Ohi On-Rock, Ilosaari, Joensuu

Kyyyyl, rokattua tuli Ilosaaressa. Pakkasta melkein oli, ei parhaat lähtökohdat. Tapahtuma alkoi joskus iltapäivällä kuuden aikaan. Kävelin katsomaan että miltä näyttää meininki ilosaaressa.. No ei hyvältä siinä mielessä että Ilosaaressa oli tuolloin porukkaa ehkä noin 20 (Ilosaareenhan mahtuu n. 5000 ihmistä niin voitte kuvitella miltä se näyttää). Siinä vaiheessa kävi mielessä että kyllä se tästä, koska porukkaa oli kaupungilla todella paljon. Olihan kyseessä kuitenkin koulujen lopettajaispäivä. Siinä iltapäivä suhailtiin kukin tahoillamme. Ohjelmassa oli mökkisekoilua ja baarisekoilua, tosin aika leppoisa meininki.

Kellon käydessä kymmentä illalla, valuttiin paikan päälle ja todettiin että ei täällä ole yhtään enempää porukkaa kun alkuillasta. Veti vähän fiilistä alaspäin. Maryland rokkaili mahtavasti ennen meitä, boijilla oli aika raivokas lavashow, hienoo viuhtomista.

Aloteltiin soittamaan ja yllätys yllätys, ihan mukavaahan se taas oli. Vähän oli ihmisiä edelleen, mutta jaksoivat kuunnella koko keikan ajan. Ihan jopa suulla tapailivat ”voisiko olla tänään se päivä” kertsiä ja sehän oli vallan mukavaa. Lavalla oli hirveetä, koska monitorimiestä ei selvästikään kiinnostanut muu kuin kotiinlähtö, siellä se laitteli monitoreihin ihan kaikkea mitä sitä huvitti ja helvetin lujaa tai sitten päinvastoin ihan helvetin hiljaa.

Keikan jälkeen lähdettiin baariin. Mukavaa oli sielläkin. Jatkobaarissa miulle tuli joku Kiteeläinen jätkä juttelemaan ihan niitä näitä. Yhtäkkiä rupeaa siinä ihan raivona selittämään että kuinka hänellä armeijaura meni penkin alle niin haluaisi tuottajan ammattiin ryhtyä. No mie siinä että mikäs siinä, sehän on mukavaa hommaa. Esimerkkinä antoi hän että kuinka 51koodia ja Happoradio pitäisi tuottaa jotenkin paremmin, kun niitä ei ole juuri lainkaan hänen mielestä tuotettu. Ei tietäny kaveri että soitan siinä joten oli aika juhlavaa kysellä että no, mitäs tekisit toisin ja sieltähän rupesi listaa tulemaan vaihtoehdoista. Hymy oli herkässä, Popedan kuuloista musiikkia olisi kaveri meidän yhtyeestä halunnut.

-Om