51koodia

4.11.2005 Lutakko, Jyväskylä

Ai miten kiva. Perjantaipäivä vapaa töistä. Ohjelmassa oli edellisiltana hankitun olon parantelua ja muutenkin ihan mukavaa hengailua. Lähtö oli vasta iltapäivällä. Askon kanssa nähtiin kaupungilla puolenpäivän maissa. Käytiin sitä ennen hakemassa Jutelle kokeiltavaksi vm.-92 oleva Gibson SG standard. Aika pirun hieno. Lähdettiin Askon kanssa pyörimään kaupungille. Käveltiin Kuvanmaailma -nimisen liikkeen ohi ja sitten miun päässä syttyi lamppu. Hyvin himmeä kylläkin. Nyt lähdetään Piiparinen digikameroiden ostoon noppeesti. Noin 20 minuutin esittelyn jälkeen molemmat käveltiin liikkeestä ulos hymyssä suin. Canon ixus40 on nimittäin parasta. Uskokaa tai älkää. Mentiin seuraavaksi Kerubin Kuppilaan kahville ja tutkimaan tarkemmin, että mitä sitä tuli ostettua. Paikalle saapui myös Etari, joka oli hirveällä työllä ja tuskalla saanut reissuun lainaan myös digikameran. Se ilme oli jotenkin mahtava. Käveli sisään ylpeänä Kuppilaan ja heilutteli olkalaukkua, jossa tuo kyseinen digikamera oli. Jonkun verran alkoi naurattamaan se, että siinä meidän pöydässä nyt oli enemmän ja vähemmän niitä kameroita. Ja hirveä sählääminen oli käynnissä kun opeteltiin käyttämään. Manuaaliinhan ei tietenkään saa koskeakaan vaan itse pitää härkäpäisesti opetella kameran käyttäminen. Hienolta näytti, kun kolme jäpikkää ottaa kuvia toisistaan ottamassa kuvia… YMMÄRRÄTTEKÖ?? Ja sitten yritettiin kuvata kerubin-Ellin tissejä, mutta se oli jotenkin tosi nuuka ja juoksi vaan karkuun. Emme voi ymmärtää. Saatiin loppujen lopuksi jonkinasteinen porttikielto, jonka Elli tosin kumosi hetkeä myöhemmin. Syy: Kuppila joutuisi aika nopeasti sulkemaan ovensa jos meillä olisi porttikielto.

Matkaan päästiin yllättäen sovitusta aikataulusta myöhässä. Matkalla katseltiin mm. Beverly Hills kyttä I:stä, MacGyvereita sekä Kummelin uutta DVD-boxia. Ajokeli oli aivan hirveä. Vettä satoi, oli pilkkopimeä ja tuuli järjettömästi. Pelotti oikeesti ihan älyttömästi. Onneksi Sodoma piti seuraa Liimataiselle. Kaksi sokeaa kuljettajaa on kuitenkin parempi, kun yksi. Hävetti tuossa vaiheessa se, että oltiin niin paljon myöhässä. Illan ohjelmassa meidän lisäksi oli Korento-yhtyeen esiintyminen. Ja nehän joutuivat kanssa odottelemaan meitä ennen kun pääsivät tekemään omaa soundcheckiään.

Lutakossa oli tehty remontti. Paikka on miun mielestä hiton paljon parempi, kun ennen. Se ei ole enää sellainen valtava sali, vaan ”tanssilattia” on nyt huomattavasti inhimillisemmän kokoinen. Ja lava on kanssa todella asiallinen. Tehtiin soundcheck, syötiin ja painuttiin hotellille. Illan keikka oli vasta klo 00:00, joten aikaa oli vielä muutama tunti. Edessä oli saunomista ynnä muuta. Kun Juten kanssa oltiin lähdössä saunaan niin mie sain aivan uskomattoman tekstiviestin yhtyeemme vanhalta teknikolta Näppi Härköseltä. Se meni jotenkin näin: ” Miekin kulta rakastan sinuu tosi paljon. Kiitos kirjeestä. Oot miulle tosi tärkee jne jne” . Tässä vaiheessa miun suusta kuului kiljaisu ja puhelin lensi sängyn alle. Nyt se jätkä on seonnut oikeesti. Juten kanssa naurettiin varmaan 5 minuuttia kunnes Näppi soitti ja myönsi, että taisi tulla viesti hiukan väärään osoitteeseen. No mikä ettei. Tuohan se kannattaa. Kannattaisi hiukan tarkemmin katsoa, että mihin niitä viestejä lähettää.

Lutakossa oli porukkaa todella hyvin. Korento soitti juuri viimeisiä biisejä, kun saavuttiin paikalle. Mentiin takahuoneeseen ihmettelemään. Hyydytti ihan hitosti. Se oli se sauna. Ei pitäisi ikinä saunoa ennen keikkaa. Alkunauha alkoi soida n. puolen yön aikaan. Sitten vaan lavalle ja kättä ristiin, että jaksaa soittaa. Soitettiin sellainen ihan ok-keikka omasta mielestä. Tosin Perkele ja Etari olivat hiukan toista mieltä. Oli kuulemma tullut välillä sellaista sontaa PA:sta ulos, että olivat vaan katselleet toisiaan naureskellen. Ei taida pojat olla ihan kartalla. Jos suoraan sanotaan, niin eihän se kovin kaksista soittoa ollut. Ei vaan yksinkertaisesti lähtenyt. Noille ei välillä vaan voi mitään. Ja kyllä se näytti yleisölle kelpaavaan. Hannulla oli jotain piuhasekoilua kesken keikan. Siltä lähti kitarasta piuha irti ja sitä se siellä perse pitkällä haeskeli. Sillä lailla. Keikan jälkeen pidettiin juttutuokio aiheesta, että mikä mätti. Siis todella lyhyt juttutuokio ennen kun aloitettiin puhumaan viinasta, naisista ja autoista. Ja grilliruoasta. Jute sai läksytyksen. Jos ei viritystauot ala lyhenemään niin Asko vetää turpaan ja Mie lyön 27 puukättä jos vaan suinkin jaksan. Jute lupasi korjata tilanteen huomiselle lahden keikalle. Kyllähän se pistää noinkin lihavaan mieheen vipinää, kun vähän uhkailee karatella ym.

Valomerkki tuli nopeasti ja valuttiin hotellille. Siellä olikin sitten virvokkeita ja korttipeliä. Oli jotenkin outoa, kun pitkästä aikaa koko yhtye osallistui tuohon illanviettoon. Muutaman tunnin kuluttua itse kukin alkoi kuitenkin hyytyä ja siirryttiin omiin huoneisiin.

Huomenta. Herään aivan hirveään löyhkään. Pojat on jättänyt umpitäyden tuhkakupin miun nenän eteen. Hyi saatana. Yritin siinä herätellä Jutea. Turha toivo. Täysin taju kankaalla koko miehellä. Kipittelin siinä aamiaiselle ja sinnehän saapui Sodoma ja Perkele myöskin. Syötiin ja painuttiin takaisin unille. Lähtö oli sovittu klo 14:00, joten aikaa oli vielä reilusti. Mie lähdin siinä aamulenkille ja katselemaan hiukan jyväskylän keskustaa. Ihan paska paikka. Pari tuntia jaksoin pyöriä siellä ja kävelin takaisin tuohon meidän ruusus-sviittiin, jossa Jute edelleen kuorsasi.

Aika kului kuin siivillä, kun katselin Salattuja elämiä. Kahden aikaan lähdettiin Lutakkoon pakkailemaan bussia. Liimatainen huomasi kauhukseen, että bussin takaovi on jumissa. Joku on edellisenä yönä joko murtautunut sinne tai sitten kolhinut autolla sitä. Asko hakkasi sitten jollakin rautakangella sen oven auki.

Matka lahteen ei onneksi ole sieltä pisimmästä päästä. Matka meni katsellessa mm. Trio oikotuulia ja Kummeleita. Pojat saivat heti alkumatkasta grillillä ollessaan melkein tappelun aikaiseksi. Siis toistensa kanssa. Vittu mitä Urpoja. Siinä oli grillin sedät ja tädit taas ihmeissään, kun asiantuntijat saapuu tonteille kinastelemaan.

-Om