51koodia

5.11.2004 Hotelli Linnea, Riihimäki

”Linnea, Riihimäki; Ei ollut Hotelli Helpotus, oli Hotelli HELVETTI”

Nyt on lauantaipäivä. Ajellaan Jonen kanssa kohti Joensuuta. Todella ihmeellisiä asioita tapahtui viime yönä, mutta niistä lisää päiväkirjan loppupuolella. Perjantaina puolen päivän aikaan lähdettiin samaisen Jonen kanssa ajelemaan Joensuusta kohti Riihimäkeä. Muu ryhmä tuli Helsingistä suoraan studiosessioista. Matka meni leppoisasti rupatellessa. Pohdittiin mm. millainen olisi yhtye sellainen jossa soittaisi Tommi Läntinen, Ville Itälä, Kimmo Pohjonen ja Antti Eteläpää. Mielenkiintoista. Riihimäelle saavuttiin joskus kuuden maissa illalla ja alkoi armoton keikkapaikan metsästys. Ja vanha sääntö, keltäänhän ei tietenkään kysytä vaan väkisin ajellaan ympäri kaupunkia, kyllä se joskus sieltä vastaan tulee. Vajaan tunnin verran ajeltiin ympäri Riihimäkeä ja siinä se sitten oli. Auto parkkiin ja kirjoittauduttiin sisään hotelliin, joka vielä tässä vaiheessa tuntui mukavalta paikalta. Miksaaja Volotinen oli jo tullut paikalle ennen meitä. Käsipäivää ja huoneeseen bisselle. Minibaarista napattiin Koff III -merkkistä olutta, nam, miun suosikkijuomaani. Eka huikka ja suustani ei kuulu nautinnon ääniä. Sieltä kuuluu järkyttävä noituminen ja kiukkuaminen. Joku nero oli tehnyt käytännön pilan ja laittanut tilalle vettä. Ai että mie kärsin. Respaan heti puhelua ja selitin, että ei tämmöinen peli kuulkaas vetele. Respan neiti ymmärsi tilanteen vakavuuden ja sanoi jotta tule hakemaan uusi täältä.

Muu ryhmä saapui paikalle. Mukana oli myös Liimatainen, tällä kertaa lomamatkalla. Roudattiin kamat salin puolelle ja tehtiin nopea soundcheck. Tässä vaiheessa alkoi vastoinkäymiset, jotka tosin eivät johtuneet meistä. Ensinnäkin tulee respan neiti sanomaan, että voitteko tehdä soundcheckin hiljempaa. Myö ihan että just, hiljaahan se on hyvä tehdä. Mutta tyydyttiin poistumaan paikalta. Jonkun amatööriteatterin kenraaliharjoitus oli menossa. Karu meininki. Syötiin vähän ja painuttiin huoneeseen. Jute & Jone lähti ostamaan Happoradion basisti Motille syntymäpäivälahjaa. Siinä lahjassa olikin miettimistä. Ideoina oli mm. pizza 30 täytteellä, kirves, saunasetti, salami, pikkusen papaijaa ja vähän 82-Corollan voiteluöljyä. Päädyttiin kuitenkin vaihtoehto Ö:hön eli palohälyttimeen. Mottihan asentelee noita palohälyttimiä ammatikseen, joten lahja meni oikeaan osoitteeseen. Onnea Jami! Miun huoneeseen Volotinen kehitteli patentin, jonka avulla maksu-TV näkyy ilmaiseksi. Juhlaa kun on tuollainen insinöörimies mukana. Alta aikayksikön rupesi piirretyt näkymään. Kello lähenteli kymmentä. Pitäs painua soittamaan. Salin puolella näytti hiukan karulta vielä tässä vaiheessa. Osa porukoista (vanhempia ihmisiä) ruokaili ja paikalla ei vielä ollut hirveästi sakkia. Alkunauha starttasi ja olihan siellä jälleen kerran mukavasti porukkaa. Paska bändi vaan oli lavalla. Ihan ihmeellistä oli soitella kun ei oikein enää biisejä muistanut kun edellisestä keikasta oli niin pitkä aika, eikä tietenkään oltu treenattu. Sama setti vedeltiin kun sadalla aikaisemmallakin keikalla. Meininki oli ok! Soiteltiin encoret ja poistuttiin takahuoneeseen. Mie tosin eksyin matkalla. Mie katoin, että tuo on varmaan se takahuoneen ovi mutta se olikin naisten WC. Vähän hävetti ja samalla olin ihan että Juhlaa!!!

Takahuoneessa jutusteltiin pitkät tovit, tosin yllättävän rauhallisesti oltiin. Jute ja Volotinen lähti suoraan keikan jälkeen Helsinkiin. Asko painui unille. Loput ryhmästä mentiin vielä aulabaariin. Siellä soi karaoke ja ihan hiton kovaa. Olisiko ollut jotain 01:00 kun menin hotellihuoneeseen, Liimatainen ja Jone tuli hiukan myöhemmin. Liimatainen sammui heti. Jonekin uinui. Hitto se Liimatainen kuorsaa kovaa. Piti hakata sitä välillä ihan urakalla.

Kello 05:00 havahdutaan siihen, kun huoneen ovi rupeaa rapisemaan ja kopisemaan, Kuka siellä on? Sisään tulee omilla avaimilla, mitään ilmoittamatta (esim. respan puhelimella voisi pirauttaa ensin..?) semmoinen fägärin näköinen tyyppi, joka oli töissä respassa. Kommentteja lensi ilmoille; ”Mitä vittua sie täällä teet?” Kaveri sanoo vaan, että teidän pitäisi tulla roudaamaan kamat pois lavalta, siellä alkaa aamulla joku kokous. Ensinnäkään ne ei olleet lavalla, vaan siististi niputettuna seinänviereen. Ei auttanut muuta kuin ihmetellä, että mitä vittua täällä tapahtuu. Yleensä homma toimii niin, että jos meille ei ilmoiteta erikseen roudauksesta, se tapahtuu automaattisesti aamulla. Näin se on ainakin toiminut niin kauan kun me on soiteltu. Fägäri väitti, että meille on ilmoitettu. Niin Urpoja myökään ei olla, että jätettäis roudaus pakonlailla aamuksi kello 05.00. Ei siinä muu auttanut kuin lähteä menemään alakertaan ja roudaamaan. Hotellin henkilökunta selkeästi nautti tilanteesta. Siellä ne istuskeli ja rupatteli. Mitäköhän niiden päässä on liikkunut. Hetkinen… ravintola menee kiinni kello 04:00. Ilmoitetaan bändeille vasta viideltä, että heidän pitää roudata. Sitten niitä vituttaa varmaan vielä enemmän. Ja mikä hienointa. Kamoja piti siirtää kokonaista 10 metriä, että palaverihuone, jossa lavakin sijaitsi, saatiin tyhjäksi. Nerokasta. Tosin kyllä me hiljainen kosto sinne jätettiin. Keskellä kokoushuoneen tiloja nakotti roudauksen jälkeen esiintymislava, joka ei todellakaan ollut meidän omaisuutta. Siinähän luennoivat, stagella. Paikalla aamuyöstä oli myös illan toisen bändin, Osmos Cosmoksen tekniikan pojat, jotka oli hiton mukavia äijiä.

Puoli kuuden maissa oltiin takasin huoneessa, ja sehän nukutti paljon. Siinä vähän rupateltiin. Liimatainen kertoi vitsejä, voi ristus että naurettiin. Aamulla aamupalapöydässä kertailin yön tapahtumia Hannulle ja Askolle. Pojat kuunteli hiukan haavi auki. Askon poskille nousi puna ja hauis rupesi pullistelemaan. Liimatainenkin heräili ja aamupäivä kuluikin leppoisasti mm. kuunnellessa kun Liimis luki meille uutta testamenttia. Ja tietysti ruotsin kielellä. Mie kasselin aamujumalanpalvelusta Helsingin Tuomiokirkosta ja kuuntelin virsiä täböllä.

Lopulta aamun löhöily oli takana päin, oli lähdettävä kotia kohti. Kamat pakattiin ja oltiin lähtemässä pois, kun huomattiin silkkiset, aivan järjettömän kokoiset miesten bokserit siinä penkillä. Kenen nuo on? Kukaan ei tunnustanut. Nauratti ihan hitosti. Ketä täällä on yöllä käynyt sen fägärin lisäksi? Kysymyksiä lensi ilmaan. Mistä nuo ilmaantui? Ketä täällä yöllä on käynyt? Mitä se fägäri täällä teki? Oliko sillä housut jalassa?

-Om