51koodia

Bepop, Iisalmi 20.4.2007

Pendoliinot ovat edelleenkin ihan perseestä. Joudun ostamaan ykkösluokan tiketin tähän ko. laitteeseen, koska se oli myyty jo kuukausi ennen tätä päivää täyteen. Kiroan VR:n toiminnan. Matka Helsingistä Iisalmeen maksoi sitten jotain 106 euroa. Kylläpä on halpaa. Mutta oli siinä matkassa jotain hyvääkin. Mie näin Niko Kapasen… ja hänen ison jääkiekkoilijan perseen. Nauratti hivenen lippujonossa, kun tuollainen lihaskimppu on miun edessä. Mie vilkaisin itteäni ja miun pillifarkkuja. Oli hieman eri maailmasta tää kaveri. Vittu miustahan näkyy läpi, kun kattoo auringonvaloa vasten. Voi ottaa röntgenkuvat aika helposti. No joka tapauksessa. Iisalmeen pääsin vasta iltamyöhällä. Hyvältä näytti tämänkin illan keikkapaikka. Tosin lava ei ollut mitenkään erikoisen syvä, mutta kyllä siihen mahtuu kun laitetaan mahtumaan. Paikalla oli koko sakki. Tosin Päse, Jute, Hannu ja Soctor pelasivat verkkopaidoissa jalkapalloa sisällä. Kuljun Ville (Saatiin Happoradiosta lainaksi miksaamaan tälle Iisalmi-Kuopio pätkälle) ja Etari läjäsivät kamoja. Viime tipassa saatiin sound check tehtyä. Siinä kesti aika kauan ja syykin selvisi nopeasti. Kuljuhan on värisokea. Oli siinä ollut hivenen ihmeissään, kun meidän äänentoistolaitteiden piuhoja ei oltu merkattu millään tavalla. Pelkkää mustaa letkua vaan metrikaupalla. Hän kun on tottunut siihen että laitteet merkataan asianmukaisesti. Tekevälle sattuu ja huumoriahan siitä saatiin revittyä. Hän sanoi meille, että ei tästä värivammaisuudesta ole pahemmin haittaa ollut. Lääkäri on kuulemma sanonut, että ainoa mitä et voi harrastaa on sähkötyöt ja lentäminen. Mutta ei tämäkään pidä täysin paikkaansa. On kuulemma lentolupakirja työn alla ja sähkötyöt kulkee sujuvasti. Hyvä Kulju! Ennen keikkaa ruokailtiin hyvin ja kohta oli jo edessä illan keikka. Pelotti ihan hitosti. Bepop-ravintolassa oli täysi diskoaminen käynnissä. Jälleen kerran mietin, että myö pilataan näitten pilleet. Miun ajatukset osoittautuivat kuitenkin vääriksi. Alkunauha soimaan ja yleisö pakkautui lavan eteen. Porukkaa oli paljon ja meininki hieno. Sama setti vedettiin kuin edellisellä pätkällä. Toimi hyvin. Mystistä oli se, että karjutkin lauloivat mukana. Keikka meni tuttuun tapaan ihan liian nopeasti, vaikka soitettiinkin taas 12 biisiä. Porukka oli liekeissä. Yksikin rouva kertoi ajaneensa Kajaanista keikkaa katsomaan ja oli kuulemma ollut sen arvoista koko rahan edestä. Nähtiin myöskin yksi rähinä. Natiivit otti mittaa toisistaan, mutta eivät onneksi meihin kajonneet. Mukavia ovat nämä Iisalmen ihmiset.

Oltiin neljään saakka baarissa ja sitten hotelliin jatkoille. Olipahan kinkerit. Rajuimmat meidän yhtyeen historian aikana. Ja samalla todella kyseenalaista toimintaa. Sen verran voin raottaa, että Liimatainen pukeutui noilla jatkoilla ainoastaan kalsareihin ja cowboy-tyyppiseen hattuun. Aseistuksenaan hänellä oli nahkavyö ja sillä hän sitten meitä pieksi. Paitamyyjämme Soctorille kävi pahiten. Liimatainen latasi sitä paljaalle perseelle vyön solkipäällä. Hitto mikä huuto! Muuta en valitettavasti voi kertoa. Nämä asiat nimittäin kiinnostaisi enempi suojelupoliisia kuin teitä arvon ihmiset.

Seuraava aamu sarastaa. Valitettavasti. Olo on mitä hirvein. Kaikilla meillä tuntuu olevan sama vika. Kiljumme riemusta. Edessä on nimittäin kamojen roudaus. Uh-huh. Ei paljon kiinnosta. Laitetaan kamat läjään ja lähdetään korjailemaan oloa naapuribaariin. Lähtee lapasesta. Karu olo muuttuu juhlavaksi yhden tuopin jälkeen. Päivätanssit. Mikä ettei? Kertaillaan eilisen yön tapahtumia. Kaikki on hivenen ihmeissään. Mites myö nyt tuolleensa ollaan toimittu? Tullaan johtopäätökseen, että se on se kiinalainen riisiviina, jota Etari sai tuliaisina ystävältään Ryskyltä. Siitä meni punkkarit sekaisin. Kello alkaa lähentelemään kolmea. Liimatainen lähtee poliisiasemalle puhaltamaan. Mittari meinaa räjähtää. Ei tarvitse ihan heti lähteä ajelemaan. Mutta mikäs tässä on ollessa. Liimatainen aloittaa tarinan kertomisen. Se on homma minkä hän osaa kuskin toimensa ohella meistä parhaiten. Paras aihe tänä iltapäivänä taisi olla eräs joensuulainen henkilö. Kutsutaan nyt häntä vaikka PP:ksi. Hän oli kertonut lomailleensa ”TUSINIASSA” ja syöneensä siellä mm. ”JAPOLEENOJA”. Ja tämän tyyppistä juttua sitten riitti aina ilta kuuteen asti. Nerokasta.

-Om