51koodia

Sekalaisia kuvia #2

Tervehdys! Hieman myöhässä ompi tämä kuvakirja, mutta ei sitä vaan aina ennätä joka hommaa sutimaan ajoissa. Kuvaa on keväästä näihin päiviin ja sekalaisessa järjestyksessä.

Ollaan alkuvuodesta Seinäjoella ja siellä kyllä osataan mainostaa jos keikkaa pukkaa. Tällaista en oo nähnyt ikinä ennen missään. Mukava paikka oli tuo.

Vanha Biolan-bussi oli ihan kotoisa, vaikka se oli ihan paska noin muuten. OM, Näppi, turisti-Lexa ja mix-Tikkanen nauttivat päiväannoksensa Kummelista. On sinänsä outo kuva koska kuvassa näy yhtään olutpulloa?!?!

Viikon kuvana jälleen Matti! Edelleenkin ollaan Nokialla ja tässä Matti lepää baarissa. Paita ylös, käsi housuun ja matka höyhensaarille voi alkaa. Hyvää yötä!

Lahdessa törmättiin tämmöiseen. Tuotteisiin ei ehditty tutustua, mutta seuraavalla kerralla on käytävä kurkkaamassa paikan tarjonta. Pysähdys näissä paikoissa kestää aikas lailla. Herrat Näppi ja Ake nähkääs vaativat 4 lämmintä ateriaa/päivä. Yleensä ne vetäisee ne kaikki 4 kerralla näillä grilleillä.

Tais olla Kuopiossa tämä. Hannu menee pelaamaan kolikkopokeria ja hetken päästä paikalle ilmaantuu lisää Hannuja. Kaikilla oli mustat takit ja pipot. Luulin että näen kaiken jo viitenä. Ihan vitun mystistä! Olut jäi juomatta pöytään ja menin heti nukkumaan. Hyvää yötä.

Meillä on hauskaa! Jute pelas jääkiekkoa hyvän- tekeväisyysottelussa Pietarinkadun Oilerseja vastaan ja illalla pelataan kovaa jälkipeliä. Kuvassa Olli-Mattson ja Jute sekä meidän kaikkien idolit ja kiekkolegendat Jässi Jääskeläinen ja Markku Kyllönen.

Varkaudessa bussin lämmitys takkuilee ja ikkunat ei pysy sulana millään. Pannuhuoneesta löytyy repeytynyt ilmaputki. Varaosaliike on kiinni, joten sovelletaan. 2 kpl cokismukeja sekä ilmastointiteippiä ja pian meillä on toimiva putki paikalleen asennettavaksi. Neroutta.

Vaikka on krapulaa ja väsymystä, niin jo heti aamusta Näppi, Jute ja Asko telmivät ja kirmaavat nurmikolla ja iloitsevat tästä uudesta ja ihanasta päivästä. Tämä aamu aukeni meille Kalajoella. Edellinen ilta taas oli ihan samaa hommaa, tosin kirmailu ja temmellys suoritettiin munasillaan hirvittävän huudon ja mekastuksen saattelemana. Tätä seurasi useita valituksia ja lisälasku yömajasta. Anteeksi vielä kerran kaikille.

Meillähän ei ollut mahdollisuutta viettää juhannusta juuri ollenkaan. Keikkaa oli pirusti (5) ja me istuttiin kuumassa autossa ja juotiin kaljaa, kun muut suomalaiset oli nuotioiden ääressä ja joivat kaljaa. Noh,, me sitten vuokrattiin lomakylästä mökki muutama viikko ennen juhannusta ja vietettiin juhla ennakkoon ja mukavaa oli. Jute tykkää Olli-Matista ja Om tykkää Jutesta. Tätä seurasi lisälasku siivouksesta. Anteeksi vielä kerran kaikille.

Pate alias ”Liimatainen”. Bussikuski Jumalan armosta ja meidän toiveesta. Utajärven yössä Liimatainen touhusi jalkapallon kanssa ja seuraukset piirtävät miehen elämänviivat uusiksi hänen käsiinsä. Tämä urbaani hobitti ei moisesta ole moksiskaan. ”Kuulkaapas vitun hipit! Se on nyt sillä lailla että kaivamme siitä vänkärin puolen sivutaskusta sijettä ja laitamme vinkkarin puolen käjelle pehmeän tupon.” Ja näin me teemme.

Siinä se on! Itkonniemen ja Juuttaankadun kulma. Oli ihan pakko käydä tapahtumapaikalla ihan porukalla. Oletamme että putki oli mennyt poikki tämän talon kohdalta. Ymmärtääkseen miksi täällä oltiin, tulee lukea vanhempia päiväkirjoja ja sekä kuunnella tämä.

Soundcheck Kemissä. Tää hommahan on keikoilla aikas lailla jonkun asian odottamista. Odotetaan ensin että päästään pois autosta ja odotetaan souncheckin alkua. Monesti on joku vempain rikki tai äänimies ei ole tyytyväinen, joten odotamme. Tämän jälkeen odotamme ruokaa, hotelleja, ”virvokkeita” ja sitten vielä sitä keikkaa. Jalkapalloa pelataan paljon jos muuta ei voi tehdä. Hannulta puuttuu kuvasta toinen jalka?!!

Tältä se sitten näytti keikka Raumalla tänä juhannuksena meitsin kuvakulmasta. Kuvan tosin otti Totti. Voi tsiisus sitä ihmisten määrää. Paskaa kaivettiin housuista lavan takana ihan lapioilla ennen vetoa. Osa laitteista oli hukassa ja verenpaine oli ihan tapissa. Mukavaa siitä sitten tuli mutta outoa se vähän oli soitella Kotiteollisuuden jälkeen päälavalla. Meillä oli luotiliivit ja turvamiehet varalla jos ne ois meidät sinne listineet. Eikä ne ees hakannut meitä. Tykkäsivät kovasti.

Tässä vaiheessa Liimatainen huutaa usein: Voi Vittu! Mies noituu kuin eläin ja manaa kaikki karavaanarit helvettiin! Kesä me liikuttiin isolla ja nopealla autolla jolla näistä pääsee ohi heittämällä. Bussilla ei taas ole mitään toivoa ohittaa näitä turisteja. Temppu: Autorekisterikeskuksesta saa rekkarin perusteella auton/vaunun omistajan tiedot. Nyt kun taas on omistaja tiedossa voi hänen GSM-numeron kysyä numerotiedustelusta. Näin voimme soittaa tien tukolle ja pyytää häntä yhteishengessä ohjaamaan ajokkinsa levikkeelle että nopeammat pääsisivät ohi. Useasti mielentila voi olla hieman kiihtynyt ennen tätä puhelua ja sanamuodot saattavat olla hieman ”karkeammat”. Jos tuo puhelu tulee meidän autosta, niin luulen että puhelun päätteeksi perheen iskä sulkee rauhallisesti puhelimen, pyyhkii hien otsalta samalla kääntäen vilkun vasemmalle ja sanoo perheelleen: ”Kattokaas lapset ja Marja! Tuossapa on nätti lampi ihan tuon rengastehtaan vieressä. Mepäs jäädäänkin tuohon yöksi”.

-Jone