51koodia

Vuosi 2006

”Tehän olette oikeasti hyvä bändi”

Vuosi 2006 on ollut yhtyeelle hiukan vaikeaa aikaa. Alkuvuonna tehtiin keikkoja vaihtelevalla menestyksellä. Sekaan mahtui muutama todella hieno keikka ja muutama aallon pohja. Mutta maaliskuun lopulla tapahtui asia, jota ei osattu odottaa. Bändin perustajajäsen eli Asko ”Bomber, Vesikon käsi” Piiparinen jätti yhtyeen vedoten työkiireisiin sekä terveyteensä. Uutisen sulattelu vei meiltä oman aikansa. Tosin oli meillä tiedossa jo Askon ilmoituksen yhteydessä, että yhtye ei ole riippuvainen Askosta toiminnan jatkuvuuden kannalta. Siis eihän Asko kuitenkaan mikään säveltäjä ollut (vaikka onkin säveltänyt Pool-orkesterin loistavan kappaleen She’s so fine). Toisaalta taas Asko oli ollut yksi yhtyeen kantava voima keikkareissujen viihdytysjoukoissa ja siihen tulisi nyt iso lovi. Olihan Asko myös hyvä basisti, vaikka se itse väittikin aina ihan muuta. Harmitti ihan pirusti. Onneksi siinä vaiheessa oli jonkunmoinen paussi keikkojen suhteen. Taisipa olla reilun kuukauden mittainen. Ahdisti ja vitutti. Piti löytää uusi jätkä, jonka kanssa tultaisiin toimeen ja joka osaisi edes jonkun verran soittaa bassoa. Loppujen lopuksi mies löytyi aika helposti. Mie soitin Variksen Petelle, joka mietti asiaa muutaman päivän ja päätti lähteä kesätöihin meille. Treenailtiin Joensuussa aluksi Peten kanssa kahdestaan ja huomasin, että kaverihan osaa soittaa oikeasti. Pidettiin parit levytreenit (soiteltiin levyn päälle) ja kahdet treenikämppä treenit ja sitten oltiinkin valmiita keikalle. Helvetin kivuttomasti meni tuo treenivaihe. Huh! Miun ja Peten treeneihin kuului myös todella aktiivinen vierailu Kerubin kuppilassa aina treenien jälkeen viime keväänä. Keikat alkoi sitten Peten kanssa loppukeväästä ja muutamat keikat tehtiin kesällä.

Loppukeväästä tuli tieto myös Tuuliajolla II-kiertueesta, jonne yhtyeemme pääsi mukaan CMX:än ja Kotiteollisuuden kanssa. Alkukesästä Yrjänä, Hynynen ja Jute teki kiertueen tiimoilta muutaman promopäivän ja jutut kiertueesta levisi valon nopeudella eri medioissa. Kiertueen tiimoilta päätettiin tehdä myöskin yhteissingle nimeltään Vapaus johtaa kansaa. Sehän soi radiossa kesällä aika pirusti. Ihan juhlaa! Tämä koko Tuuliajolla-kiertue kaikkine haastatteluineen, yhteissingleineen ja keikkoineen teki meidän orkesterille erittäin hyvää. Askon lähdön jälkeen orkesteri oli hivenen hakoteillä, mutta Tuuliajolla II-kiertueen myötä ja varsinkin Peten mukaan tulon myötä hommat alkoi taas olemaan jollain tapaa hanskassa. Moni ihminen, joka ennen oli suorastaan vihannut yhtyettämme tuli meille sanomaan, että ”tehän olette oikeasti hyvä bändi”. Vapaus johtaa kansaa -single menestyi soitto- ja myyntilistoilla mainiosti. Ilmestymisviikollaan kyseinen single meni suoraan Suomen virallisen singlelistan sijalle yksi ja viihtyi vaihtelevalla menestyksellä siellä 11 viikkoa.

Kesän 2006 keikoista mieleenpainuvimmat oli ehdottomasti Ilosaarirockin kakkoslavan keikka ja tietenkin Tuuliajolla II-kiertue kokonaisuudessaan. Tuuliajolla kiertue taltioitiin ja tuotos on DVD:n muodossa kaupoissa joulukuussa 2006.