51koodia

Vuodet 2003 ja 2004

”Kusessa ollaan ja vahvasti”

Kuluvan vuoden lähestyessään loppua ja vuoden 2003 alkaessa tuli kumman hiljaista levy-yhtiön suunnasta. Eikä varsinkaan kuulunut jo allekirjoitettua sopparia takaisin, josta puuttui enää tuolloisen toimitusjohtajan nimi. Studioon pitäisi kohta mennä.

Asiat rupesivat selkenemään kun hyvä, vaikkakin hieman tukeva ystävämme, Markku De Frost Happoradio -orkesterista ilmoitti Sonyllä olevan meneillään henkilöstövaihdoksia ja asiat ilmeisesti hieman levällään. Lopulta selvisi, että Timi siirtyisi muihin tehtäviin ja paikalle astuisi uusi mies. Elettiin edelleen epätietoisuudessa, mitä nyt tapahtuu? Kohta alkoikin tapahtua. Uudet miehet Sonylta halusivatkin näyttökeikkaa. Pohdittiin että mikä ettei, mutta toisaalta, meillä on jo nimet alla sopimuksessa ja studio oli varattu, nyt keikalle?? Eihän meillä ollut vielä edes yhtä 45 minuuttia setillistä biisejä. Ei myö lähetä keikalle, tehdään se sitten kunnolla kunhan osataan. Tämä ei taasen kelvannut herroille. Ja näin se tavallaan jo allekirjoitettu sopimus revittiin. Ja kylläpä vitutti ja ahisti.

”Jos Koodit on hede…”

Tässä vaiheessa astui kuvioon kuitenkin EMI Finland ja siellä isona pomona istuva Wemppa Koivumäki. Herra oli saanut demon jälkikäteen Pössiltä ja ilmoittanut jo viikkoja sitten ”Mä oon hei ny Pössi myöhäs täs jutus mut jos Sonyn kans menee jokin vituiks niin mä kiinnitän heti tän bändin.” No, useakin asia meni vituiksi. Ei menty Hollolaan, ei miksattu Helsingissä eikä varsinkaan tullut luvattuja dvd-soittimia ja stereoita, joten sopimus Emille tehtiin noppeesti. He kuulivat vielä uuden demon biisit, kuten ”Vedenjakaja”, ”Voisiko Olla Tänään Se Päivä”, ”Älä tee Sitä” ja ”51koodia”. Alettiin suunnittelemaan ensimmäistä studiosessiota.

Studioon mentiin maaliskuussa 2003. Tuottajaksi valittiin Tero-Pekka Virtanen ja paikaksi Inkfish-studiot. ”Voisiko Olla Tänään Se Päivä” ja ”Tahdotko/Tahdonko” äänitettiin maaliskuussa. Soitettiin ensimmäiset keikat keväällä, ensimmäinen Petroskoissa Venäjällä sellaisessa isossa hallissa. ”Voisiko Olla Tänään Se Päivä” oli ensimmäinen single ja se nousi myös Ylex:n soittolistalle kesällä 2003. Seuraavat sinkut ”Vedenjakaja” ja ”Kauas” julkaistiin vuoden aikana vielä ennen Nimetty -debyyttialbumia, joka ilmestyi tammikuussa 2004. Sen jälkeen on tehty hirveä määrä keikkoja ja ennen kaikkea älyttömän monia ikimuistoisia reissuja.