51koodia

Vuosi 1999

”Myöhän asutaan samassa talossa!”

Joensuun kauppaoppilaitoksessa on kaksi kerrosta. Yläkerrassa on ammattikorkeakoulu ja alakerrassa kauppaopisto. Olli-Matti opiskeli alakerrassa ja Asko yläkerrassa. Pojat törmättiin monesti koulun kahvilassa, yllättäen. Vaihtoivat silloin tällöin muutama sanasen. Joskus keväällä 1999 Asko nappasi hihasta kiinni koulun portaista (hiha repesi, käsi irtosi) ja kysäisi, että haluaisiko O-M tulla soittamaan Pooliin kolmatta kitaraa. ”Tottakai mie tulen!” Vielä ei sovittu tarkemmin muuta kuin että käydään kahvittelemassa jne. Tästä alkoikin poikien ystävyys.

Vierähti kuukausia ennen kuin pojat tajusivat; ”vittu myöhän asutaan samassa kerrostalossa!” Neroutta. Talossa kun oli kaksi rappua niin eihän sitä niin isoissa ympyröissä törmää. Pojat alkoivat luuhaamaan keskenään vähän joka paikassa. Olli-Matti kuunteli Askon luona Poolin levyjä ja opetteli biisejä.

Vuosikymmenen loppupuolella Kölli ja Juha muuttivat Helsinkiin. Se vaikeutti Poolin toimintaa. Treenaaminen ilman rumpalia on vähän kuin pieru ilman hajua. Täysin turhauttavaa hommaa. Tajuttiin, että Pool ei toimi tällaisena. Juhan ja Poolin tiet erkanivat ja Olli-Matti vaihtoi kolmannen kitaran rumpuihin. Ei ollut mies soittanut rumpuja vuosiin, mutta hyvin se silti taittui. Eka keikka oli Jakokoskirockissa ja läjä muitakin keikkoja sen perään. Tehtiin minicd:t ”Once Again St” ja keikkailtiin paljon. Oli helvetin mukavaa.

Keväällä 1999 Pool kiersi yhdessä Eläkeläisten ja Kumikamelin kanssa Suomea. Kiertueen aikana Kumikamelin hullu rumpali Ronski (joka muuten oikeasti on ihan mukava jätkä, vaikka ei siltä näytäkään, vähän vain väkivaltainen ja ärsytettynä myös vaarallinen) nyrkkeili itsensä ulos bändistä. Olli-Matti istutettiin rumpujen taakse myös Kumikameliin. Olisikohan ollut Tampereen Tulliklubilla kun tämä sattui. Jutehan soitti tuolloin jo Kumikamelissa, kuten myös James The Beaverissa. Jute käytti myös ahkerasti nahkahousuja ja niin käytti myös Olli-Matti. Ei ollut tämä minkään näköistä touhua, mutta nahkahousut olivat ensimmäiset housut, jotka ei yhden päivän käyttämisen jälkeen olleet edestä keltaiset ja takaa ruskeat. Kätevät. Ei tarvitse koko ajan olla pesemässä.